Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Tot mai multe cazuri de diabet zaharat în rândul tinerilor

Tot mai mulţi tineri din România ajung să fie depistaţi cu diabet! De vină sunt obezitatea, alimentaţia nepotrivită şi sedentarismul. Autoritățile medicale sunt îngrijorate, mai ales că diabetul este o boală care afectează inclusiv adolescenți, fiind nevoie de campanii de informare pe linia prevenirii bolilor. Numărul celor care se îmbolnăvesc crește alarmant, spun medicii, și o arată studiile, cu toate că avem la îndemână aparatură medicală de ultimă generație. Diabetul este boala tot mai răspândită, la nivel mondial, chiar și în rândul copiilor.

Potrivit medicilor, sfaturile primite în cabinetele medicale sunt ignorate în cele mai multe cazuri, mai ales de către tineri şi sunt respectate abia atunci când boala își face simțită prezenţa. Diabetul rămâne una dintre cele mai mari amenințări pentru sănătatea publică din timpul nostru și urmează să crească agresiv în următoarele trei decenii în fiecare țară, grupă de vârstă și sex, reprezentând o provocare serioasă pentru sistemele de sănătate din întreaga lume.

Stresul este un factor declanșator în lupta cu diabetul zaharat.

Trebuie să ne prezentăm la medic atunci când avem următoarele simptome.

Numărul de adulți care trăiesc cu diabet la nivel mondial se va dubla cu mult până în 2050, potrivit cercetărilor, care dau vina pe creșterea rapidă a nivelului de obezitate și creșterea inegalităților în materie de sănătate.

 

Articole similare

Back to top button