Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderUltima ora

Aplicația Edac, folosită și în Gorj

Poliţiştii gorjeni au folosit în premieră aplicaţia eDAC pentru verificarea documentelor de identitate, în cadrul unor acţiuni pe linie rutieră organizate în județ. Noul sistem de verificare permite accesarea bazelor de date operative ale Ministerului Afacerilor Interne, comparând în timp real datele prezentate cu cele existente atât în bazele de date ce aparțin autorităților române cât și cele ce țin de spațiul Schengen.

Poliţiştii au de acum la dispoziţie sisteme mobile de scanare pe care este instalată aplicaţia eDAC, ce permite verificarea instant a datelor celor care sunt verificați de către oamenii legii. Sistemul de verificare a fost implementat odată cu aderarea României în spațiul Schegen, iar agenții de la Poliția Rutieră l-au testat deja în trafic.

Aplicația eDAC este menită să simplifice mecanismul de verificare, în teren sau în cadrul activităților zilnice, a forțelor de ordine.

Noua aplicaţie va fi folosită atât în activităţile curente, cât şi în punctele de acces din instituţii şi la ghişeele destinate publicului.

 

Articole similare

Back to top button