ActualitateSănătateSliderSocialUltima ora

35 de incendii de vegetație într-o singură zi!

,, Ieri, 21 martie 2024, am fost solicitați să intervenim pentru stingerea a 19 incendii de vegetație uscată produse în localitățile Prigoria, Brănești, Bengești-Ciocadia, Scoarța, Căpreni, Tismana, Bustuchin, Slivilești, Stoina, Crușeț, Lelești și Stejari. Alte 16 incendii de vegetație uscată produse pe teritoriul județului au fost gestionate de autoritățile locale prin Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

De la începutul anului și până în prezent am fost solicitați să intervenim pentru stingerea a 335 de incendii de vegetație uscată.
Unele dintre incendiile produse s-au extins și la fondul forestier, pagubele fiind iremediabile pentru mediul înconjurător.
Sute de hectare de vegetație uscată și fond forestier au fost mistuite de flăcări!
Din fericire, incendiile nu au ajuns la zonele locuite, dar asta se datorează eforturilor pe care le-au depus echipajele de intervenție.
Nu este doar o statistică, este un semnal de alarmă, este momentul în care trebuie conștientizat riscul și dacă ai folosit vreodată această practică de a utiliza focul pentru igienizarea terenurilor să renunți!

Renunță pentru a nu genera tragedii, renunță pentru a nu provoca pagube iremediabile mediului înconjurător, renunță pentru a nu fi sancționat!”, a transmis ISU Gorj.

Articole similare

Back to top button