Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateUltima ora

Medicii noi au început activitatea la SJU

Bianca Mihaela Făsui și Mădălin Dorian Braitoru, medici specialiști diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, au început activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Medicul Bianca Făsui va consulta, luna aceasta, pacienții care se adresează Cabinetului de Diabt Zaharat din cadrul Ambulatoriului Integrat, iar medicul Mădălin Braitoru va asigura activitatea din cadrul Compartimentului Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice din Secția Endocrinologie.

Cei doi medici contribuie, prin activitatea lor, la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților, la promovarea practicilor medicale de calitate, având o abordare empatică a nevoilor pacienților.
Numărul pacienţilor cu diabet din România a crescut cu 30% în ultimii cinci ani, conform celor mai recente cifre publicate de Casa Naţională pentru Asigurări de Sănătate. În județul Gorj sunt peste 22.480 de pacienți înscriși în Registrul Județean de Diabet, anual fiind înregistrate peste 1.500 de noi cazuri. La Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, în cadrul Compartimentului de Diabet au fost internați, în cursul anului 2023, un număr de 476 pacienți cu diabet zaharat, mulți dintre ei fiind deja în stadiul de complicații cronice majore. De asemenea, la Cabinetul de Diabet Zaharat din Ambulatoriul Integrat au beneficiat de consult de specialitate și rețete 8.574 pacienți. Dintre aceștia, 43 de pacienți au fost copii. Numărul copiilor diagnosticați cu diabet zaharat a crescut anul trecut față de 2022, respetiv 23 de pacienți copii.

Articole similare

Back to top button