Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Legea privind stoparea risipei alimentare

Din cauza pierderii excesive an de an, în România, a miloane de tone de alimente, parlamentul a adoptat o lege pentru stoparea risipei alimentare. Magazinele și restaurantele vor fi obligate să reducă prețul alimentelor înainte de data expirării, să le doneze sau să le transforme în compost, ori mâncare pentru animale.

Legea pentru stoparea risipei alimentare a fost adoptată chiar săptămâna aceasta, de Camera Deputaților, în contextul în care studiile arată că între 30% și 50% din mâncarea pe care românii o cumpără este aruncată la gunoi în fiecare lună. Consumatorii vor putea beneficia de prețuri reduse la alimente înainte de data expirării, iar oamenii spun că este un lucru bun, având în vedre creșterea excesivă a prețurilor din ultima perioadă.

Unul dintre obiectivele legii este respectarea țintelor asumate de România la nivel internațional: înjumătățirea pe cap de locuitor a risipei alimentare până în anul 2030.

Articole similare

Back to top button