Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Alertă de TBC la un liceu din Gorj

Alertă într-un unui liceu din Târgu jiu. Un cadru didactic al unității de învățământ a fost depistat cu TBC. Cazul a fost raportat la Direcția de Sănătate Publică Gorj, iar instituția a impus un plan de măsuri. Deja, la finalul acestei săptămâni, în cadrul unității școlare s-au făcut proceduri ample de dezinfecție. Procedura nu a ocolit căminul de elevi și cantina.

Cazul cadrului didactic depistat cu TBC a pus în alertă pe toată lumea care a intrat în contact cu persoana înfestată. Cei din cadrul DSP Gorj au facut verificări și au impus masuri conforme cu situația întâmpinată, iar persoana infectată cu tuberculoză a ieșit negativă la test. Drept urmare aceastra nu poate să transmită cu ușurință virusul.

Directoarea colegiului a confirmat acest caz, luând măsuri necesare pentru a dezinfecta unitatea de învățământ.

Tuberculoza este o afecțiune contagioasă, cu grad ridicat de mortalitate, cauzată de infecția cu un agent bacterian. În principal, afectează plămânii, boala pulmonară fiind cea mai frecventă prezentare.

Articole similare

Back to top button