Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Datele personale ale deputaților, furate

Atac cibernetic la Camera Deputaților! Hackerii au spart baza de date și au obținut informații confidențiale despre parlamentari, dar și depre premierul României. Fruada informatică este anchetată acum de DIICOT, iar procurorii fac cercetări inclusiv pentru șantaj. Sunt informații în presa centrală că hackerii ar fi cerut 30.000 de euro pentru a șterge datele furate.

Deputatii de Gorj sunt umiți de faptul că Parlamentului țării, care are cei mai buni specialiști în tehnologia informației, i-a fost spartă baza de date. Radu Miruță critică sistemul și susține că aproape oricine vrea intră în sistemele informatice ale României.

Deputatul PNL, Gheorghe Pecingină, nu știe dacă datele sale persoanale au ajuns pe mâna hackerilor, însă susține că este îngrijorător că o astfel de instituție nu este protejată cibernetic.

Deputatul USR Radu Miruță este de părere că hackerii nu vor prinși, iar singura modalitate pentru a preveni atacurile cibernetice ar fi investiții majore în digitalizare.

DIICOT a început o anchetă în acest caz.

„La data de 30.01.2023 reprezentanți ai Camerei Deputaților au sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism  cu privire la faptul că sistemul informatic al instituției a fost supus unui atac informatic.

În cauza constituită sunt efectuate cercetări, in rem, privind săvârşirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, perturbarea funcționării sistemelor informatice și șantaj.”, se arată într-un comunicat transmis de DIICOT.

Potrivit ministrului Cercetării au fost extrase date de aproximativ 250 de Gigabytes, o parte documente personale, o parte date referitoare la dispozitivele electronice ale parlamentarilor.

Articole similare

Back to top button