Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaSănătateSliderSocialUltima ora

Sute de orbi, șoferi cu acte-n regulă

Situație halucinantă în Gorj! Sunt orbi cu acte în regulă, dar conduc autotursime. Circa 200 de nevăzători, cu certificat de handicap, au permis de conducere. Mai mult, șoferii respectivi primesc și indemnizaţie de handicap pentru problemele de vedere cu care se confruntă. Autoritățile au demarat o anchetă în acest sens.

Neregulile au fost semnalate de prefectul județului Gorj, Iulian Popescu. Trimisul Guvernului în teritoriu a declarat că 170 de persoane  încadrate în handicap vizual accentuat dețin permis de conducere. Mai mult de atât, unele dintre aceste persoane conduc autoturisme, fără nici un fel de restricție.  Totul a ieșit la iveală după ce prefectul de Gorj a cerut lista de la DGASPC cu toate persoanele care încasează indemnizaţie pentru nevăzători, listă pe care a comparat-o cu cea de la DRPCIV. Aşa a rezultat faptul că circa 200 de persoane se regăseau pe ambele liste.

Acum autorităţile încearcă să afle dacă au primit fraudulos certificatul de handicap sau au făcut doar pe hârtie vizita medicală pentru permis.

Pe de altă parte, reprezentanții DGASPC susțin că persoanele au îndeplinit criteriile pentru a primi un certificat de handicap.

Oamenii sunt revoltați și susțin că ar trebui retrase imediat permisele de conducere a celor care au probleme grave cu vederea.

Prefectul a mai declarat că face demersuri pentru verificări suplimentare pentru a fi luate măsuri legale. Declarațiile prefectului au venit în contextul în care, săptămâna trecută, patru cadre medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu  au ajuns după gratii. Procurorii au descoperit că  luau șpagă pentru a întocmi, în fals, dosare de pensionare anticipată.

Articole similare

Back to top button