Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSănătateSliderSocialUltima ora

Femeile însărcinate din mediul rural nu merg la control

Potrivit unui studiu, peste 50%  dintre femeile însărcinate din mediul rural nu au fost nici măcar o dată la control la ginecolog. Principalele motive sunt banii și lipsa cabinetelor ginecologice în apropierea localității de domiciliu.

Una din trei gravide din medii dezavantajate nu merge la control medical în timpul sarcinii, iar distribuţia unităţilor medicale şi a medicilor în România este inegală între zonele rurale şi cele urbane. Medicul ginecolog Vasile Stanculete a vorbit despre acest subiect și le acordă sfaturi mamelor care nu se prezintă la control.

Concluzia medicilor este că lipsa educației sexuale și lipsa unui control poate duce la complicații grave în timpul sarcinii și chiar la naștere. Lipsa evidenței unei gravide poate îngreuna actul medical.

Complicațiile la care se expun gravidele care nu merg la un medic pentru a-și urmări sarcina sunt foarte grave și pot duce chiar la decesul mamei sau chiar al fătului.Medicii sfătuiesc tinerele să vină la control în timpul sarcinii pentru a nu întâmpina probleme în momentul nașterii.

Articole similare

Back to top button