ActualitateSliderSocialUltima ora

Sfaturi pentru părinții care pleacă în vacanță cu copiii

Planificarea unei vacanțe cu copiii poate fi o misiune dificilă, mai ales că părinții trebuie să țină cont de foarte multe aspecte pentru a le oferi confort copiilor. De la destinația și hotelul ales, la tipul de masă și până la ce medicamente luăm cu noi în vacanță, toate sunt pe „umerii” părinților.

Pentru vacanța la mare se recomandă folosirea cremei de protecție SPF50+, evitarea expunerii la soare între orele 11:00 – 16:00, hidratare corespunzătoare  (cu apă și ceai, sucurile trebuie evitate), acoperirea capului copilului cu o pălărie sau șapcă (pentru a evita insolația). De asemenea, este foarte important ca părinții să îi supravegheze pe cei mici în timp ce se află în apă. Trebuie avută o atenție sporită în ceea ce privește alimentația pentru a evita toxiinfecțiile alimentare, căci riscul ca alimentele să se deterioreze este crescut în perioada caniculară.  Trusa medicală care trebuie luată în vacanță trebuie să conțină: termometru; antitermice (siropuri, supozitoare, tablete); decongestionante nazale, dezinfectante faringiene; siropuri antitussive (pentru tuse seacă și tuse expectorantă); antivomitive, antidiareice, probiotice, săruri de rehidratare orală; medicamente pentru dureri abdominale; antialergice; soluții dezinfectante, comprese sterile și plasturi.

De asemenea, foarte important este ca, în funcție de istoricul de boală al copilului, trusa medicală trebuie să conțină și medicamentele care I se administrează, dacă este cazul.

Dacă în timpul vacanței I se face rău, solicitați un consult medical!

Material informativ realizat de dr. Natalia Ișfan,
Medic primar pediatru, șef Secția Pediatrie din cadrul SJU Târgu Jiu

Articole similare

Back to top button