ActualitateSliderSocialUltima ora

ISU Gorj, exercițiu la Termocentrala Turceni

Pe teritoriul județului Gorj își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici care, prin natura activității, reprezintă potențiale surse de risc. În acest sens, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a desfășurat un exercițiu la Termocentrala Turceni, exercițiu care a presupus producerea unei explozii urmată de incendiu la un rezervor de 22 de tone de ulei.

“Este esențial pentru noi să cunoaștem sursele de risc, să fim pregătiți să gestionăm orice situație de urgență și este esențial pentru angajații operatorilor economici să adopte comportamentul corect atunci când se produce o situație de urgență.

Astăzi am desfășurat un exercitiu la Termocentrala Turceni, unul dintre cele mai importante obiective din județul Gorj.

Scenariul a presupus producerea unei explozii urmată de incendiu la un rezervor de 22 de tone de ulei. În urma situației de urgență produse mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru gestionarea situației, din cadrul ISU Gorj, au fost direcționate 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoplatformă pentru lucru la înălțimi, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple.

Intervenția primară, până la sosirea echipajelor noastre profesioniste, a fost asigurată de către Serviciul Privat pentru Situații de Urgență constituit la nivelul operatorului economic, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă.

Pe timpul exercițiului au fost verificate toate etapele intervenției punându-se un accent deosebit pe pregătirea angajaților în astfel de situații și pe modul de cooperare între echipajele noastre de intervenție și echipajele Serviciului Privat pentru Situații de Urgență.

Pregătirea echipajelor de intervenție este o preocupare permanentă pentru noi și, cu siguranță, acest exercițiul reprezintă un mare plus atât pentru reprezentații operatorului economic, cât și pentru noi!”, a transmis ISU Gorj.

Articole similare

Back to top button