ActualitateSliderSocialUltima ora

Tinere din sistemul DGASPC Gorj, campioane la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin

Locurile I și II la proba de aruncare a mini-suliței, la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin au fost câștigate de două tinere beneficiare ale unor servicii sociale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj.

Lotul național de atletism al României, care participă la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin, are în componența sa și două beneficiare ale sistemului de protecție specială al DGASPC Gorj, respectiv o tânără de la Casa de tip familial Răchiți și o tânără de la Centrul de plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale (CSCCNS) Târgu-Jiu, servicii sociale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

“Fetele noastre au reușit să urce pe podium la Berlin, obținând locurile I și II la aruncarea mini-suliței. Suntem mândri de campioanele noastre și le transmitem sincere felicitări, atât lor, cât și doamnei antrenor Letiția Stroia! La Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin participă 7.000 de sportivi din 190 de țări și se întrec la 26 de sporturi. Competiția se desfășoară în perioada 17-25 iunie. Echipa României este formată din 31 de sportivi și 16 antrenori, staff tehnic și medic. Special Olympics încurajează incluziunea socială și implicarea activă a elevilor și profesorilor și ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte.”, a transmis DGASPC Gorj.

Articole similare

Back to top button