Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

ISU Gorj, recomandări în caz de inundații

În perioada 16 iunie, ora 12:00 – 17 iunie, ora 12:00, zona de munte a județului Gorj se află sub avertizare meteorologică COD ROȘU de averse torențiale și abundente, conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp.

Potrivit ISU Gorj, cetățenilor le este recomandat să anunțe imediat autoritățile, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, dacă au informații despre producerea unei situații de urgență.

“În caz de inundații vă reamintim următoarele recomandări:

  • Construiește bariere (din saci de nisip) pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie

  • Curăţă şanţurile şi rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apei de ploaie

  • Dacă ai fost surprins de viitură, urca în părţile de sus ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare.

  • Încuie uşile casei şi protejează ferestrele pentru a nu fi sparte de vânturi puternice, de curenţii de apă sau de obiectele duse de curenţii de apă.

  • Evită curenţii de apă! Un curent de apă adânc de doar 15 cm te poate dezechilibra, iar unul adânc de peste 30 cm poate lua un autoturism.

  • Ai grijă la poduri și drumuri din zonele în care apele s-au retras: rezistenţa acestora ar putea fi afectată şi ar putea ceda sub greutatea maşinilor!

  • Nu te apropia de zonele unde au căzut cabluri electrice şi anunţă autorităţile despre aceasta.”

    , a transmis ISU Gorj.

Articole similare

Back to top button