Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

COD ROȘU de vreme instabilă în multe comune din Gorj

Administrația Națională de Meteorologie emite o nouă avertizare meteorologică de vreme instabilă în următoarea perioadă.

În intervalul 16 iunie, ora 10 – 17 iunie, ora 12, va fi Cod Galben de instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

“Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pentru scurte intervale de timp și în restul teritoriului. Vremea va fi în general instabilă și în zilele următoare.”, potrivit ANM.

Pentru perioada anterior menționată, în jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali va fi Cod Portocaliu de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Conform datelor ANM, în județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, va fi Cod Roșu de averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp. Localitățile aflate sub incidența Codului Roșu sunt Bumbești Jiu, Novaci, Tismana, Arcani, Lelești, Turcinești, Padeș, Peștișani, Runcu, Stănești, Schela, Mușetești, Crasna, Baia de Fier, Polovragi.

Articole similare

Back to top button