ActualitateSliderSocialUltima ora

Amendați de ITM pentru muncă la negru și depășirea programului de lucru

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj, au efectuat în perioada 29 mai-09 iunie 2023 un număr de 62 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 50 sancțiuni contravenționale în valoare de 270.000 lei și dispuse 221 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Un angajator din comuna Mătăsari, având domeniu de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor, a fost sancționat de către inspectorii de muncă cu suma de 40.000 lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă.

Un alt angajator, cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate transporturi terestre de călători, a fost sancționat săptămâna trecută de către inspectorii de muncă cu suma de 15.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Angajatorul în cauză a fost depistat în trafic pe raza localității Vîrț.

“Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica acțiunile de verificare, în toate domeniile de activitate, pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii.”, a declarat George Octavian Romanescu, Inspector-Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Articole similare

Back to top button