ActualitateSliderSocialUltima ora

COD ROȘU DE AVERSE TORENȚIALE ȘI ABUNDENTE ÎN GORJ

Conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie,  astăzi, 12 iunie 2023, începând cu ora 10:00, județul Gorj se află sub avertizare meteorologică COD PORTOCALIU de averse torențiale, iar, începând cu ora 20:00 până mâine ora 8:00, județul Gorj va fi pe COD ROȘU de averse torențiale și abundente.

În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.

Nu în ultimul rând, cetățenilorle este recomandat să anunțe imediat autoritățile, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU sau accesând platforma națională https://fiipregatit.ro/.

Articole similare

Back to top button