Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Se zbate pentru un spital nou în Gorj

Președintele USR Gorj, deputatul Radu Miruță, face demersuri ca proiectul de lege, ce prevede construirea unui nou spital în județul Gorj, să fie aprobat. Miruță susține că fondurile necesare realizării acestei unități medicale se pot regăsi în plata certificatelor de carbon, astfel că a gândit totul într-o manieră simplă: 15% din plata certificatelor CO2 să se reîntoarcă în Gorj, la Consiliul Județean. Miruță declară că nevoia de medici în județ este una destul de mare, dar pentru a atrage medici, mai întâi trebuie să le fie create condiții de muncă decente.

“Un pas mare pentru a avea pentru prima oara, la modul concret, un spital nou la Targu Jiu. Indiferent de cine ar fi la guvernare, fara imprumuturi, facandu-se o dreptate judetului Gorj din care doar s-a luat si niciodata nu s-a dat. Si pentru asta am scris un proiect de lege care sa intoarca in judetul Gorj, la Consiliul Judetean, pentru un spital nou, 15% din banii platiti din Gorj pentru certificatele de carbon-dreptul de a produce energie.

In Gorj avem nevoie de medici ca de aer. Dar, ca zona sa fie atractiva pentru un doctor, are nevoie de ceea ce găsește tot mai rar in Romania: condiții de lucru decente, un spital care sa arate exact cum trebuie sa arate un spital in zilele noastre.

Pana acum, știu, diverși politicieni v-au spus povesti despre ce or sa facă și-or sa dreagă. Și… n-au făcut nimic. Am găsit soluția, palpabila, ca in Targu-Jiu sa fie ridicat un spital modern, de la zero: o parte din banii pe care CEO ii plătește pe certificatele de carbon statului roman sa se întoarcă in județul din care s-au platit pentru a construi spitalul.

Azi, proiectul depus de mine a trecut de Comisia de Industrii, comisie de raport din care eu fac parte. Urmează Comisia de buget. Așa ca ii rog pe colegii de la PSD și PNL sa nu se opună. E pentru oameni, e pentru fiecare dintre noi și familiile noastre. Sa nu lăsam orgoliile politice sa ia dreptul la sanatate al oamenilor din Gorj.”, a declarat Radu Miruță pe pagina sa de socializare.

 

Articole similare

Back to top button