Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Luna plantării arborilor. Se plantează peste 200.000 de puieți

Perioada 15 martie – 15 aprilie este cunoscută drept luna plantării arborilor, când au loc acțiuni de împădurire prin plantarea de puieți din diferite specii. În localitatea Lăzărești, Direcția Silvică Gorj a demarat o acțiune de planare a aproximativ 500 de puieți din specia gorun și paltin. Mâine, 21 martie, este sărbătorită Ziua Națională a Pădurilor, iar cu acest prilej va avea loc o acțiune de plantare de arbori în Dealul Târgului din municipiul Târgu Jiu. Se dorește plantarea a 5000 de puieți pe o suprafață de un hectar.

În ceea ce privește programul de regenerare al pădurilor, acesta presupune atât regenerare naturală, cât și împăduriri și completări cu noi puieți.

Pentru campania de împădurire de anul acesta se vor utiliza peste 200.000 de puieți forestieri din speciile gorun, paltin, frasin, molid, salcâm și plop. Cheltuielile aferente realizării acestui program se ridică la suma de 2.466.000 lei, fonduri ale bugetului Direcției Silvice Gorj.

 

Articole similare

Back to top button