Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Invazie de șacali. Ce e de făcut?

Șacalii invadează tot mai multe zone din țară. În ultimii ani, această specie s-a înmulțit considerabil și continuă să o facă. Șacalul tinde să devină o problemă pentru fauna din România. Supranumit și ”distrugătorul universal”, animalul sălbatic este foarte periculos atât pentru fondurile de vânătoare, cât și pentru gospodăriile oamenilor. Șacalul ucide aproape tot ce întâlnește în cale, animale sălbatice sau domestice. Evoluția exemplarelor este una spectaculoasă. Dacă în 2007 erau menționate ceva mai mult de 1.600 de exemplare pe teritoriul României, în 2018 numărul acestora a ajuns la peste 12.000. Statistica Ministerului Mediului arată că în 2020 existau circa 16.000 de șacali. Șacalul este un amestec între lup și vulpe, de talie mică spre mijlocie.

În momentul de față, se discută despre posibilitatea de a folosi vânătoarea ca metodă de control a populațiilor de șacali. Deși nu este un lucru foarte ușor, Sorin Birceanu, directorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj, declară că zonele în care au fost înregistrate cele mai mari probleme se află sub supraveghere. Birceanu este de părere că va fi luată o decizie generală, la nivel de Minister, având în vedere problema invaziei de șacali.

Articole similare

Back to top button