Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Tragedie în lumea culturală. Olimpia Bratu s-a spânzurat

Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Județene “Christian Tell” din Târgu Jiu s-a spânzurat ieri, 28 februarie, în biroul instituției pe care o conducea. Aceasta a fost găsită fără suflare, cadrele medicale sosite la fața locului constatând decesul. Olimpia Bratu s-a spânzurat cu o eșarfă de o grindă metalică din propriul său birou, gest care a șocat toți cunoscuții și apropiații săi.

Directoarea Bibliotecii Județene “Christian Tell” a lăsat un bilet în care explica gestul extrem pe care nimeni nu îl înțelege. „Procesul cu creanga este prea mult pentru mine. Iertare!”, a scris Olimpia Bratu în biletul de adio. Acesta se referea la un proces în care era implicată din luna iulie a anului trecut, când un copil de 10 ani, a ajuns la spital, cu mâna fracturată, după ce o creangă s-a desprins dintr-un copac, din Parcul Central al municipiului Târgu Jiu și l-a lovit. Incidentul s-a petrecut în timpul unei activități organizate de Biblioteca Județeană „Christian Tell”, la care participau zeci de copii. Creanga care s-a desprins, a căzut pe un copil, producându-i o fractură la mâna dreaptă. Băiatul a primit îngrijiri medicale, mâna i-a fost imobilizată într-o fașă specială și a fost trimis acasă. Tatăl copilului  a dat în judecată Biblioteca Județeană „Christian Tell”, societatea Edilitara Public SA și Primăria Municipiului Târgu Jiu. Luni, 27 februarie, judecătorii au finalizat procesul și au stabilit termen pentru deliberare și pronunțare, săptămâna viitoare, la data de 6 martie. Această situație a fost prea greu de suportat pentru Olimpia Bratu, care a decis să își pună capăt zilelor.

Articole similare

Back to top button