Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

Cum arăta “Târgu Jiul Odinioară”

Duminică, 19 februarie, la Muzeul Național “Constantin Brâncuși” a avut loc o prezentare de fotografie veche cu imagini în premieră din perioada regalistă a Complexului Sculptural Brâncuși din colecția lui Ion Țârlea (Țîrlea Ion – Târgu Jiu Odinioară). Expoziția face parte din evenimentul ce sărbătorește 147 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși și este organizat de către Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Muzeul Național “Constantin Brâncuși” și Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu.

“Târgu Jiu Odinioară” a fost creat cu speranța de a deveni o oază virtuală, o evadare din cotidian, o întoarcere în timp printre oamenii vremurilor de altădată, o nostalgică fereastră ce poate naște amintiri, melancolii, trăiri, pilde, bucurii sau uneori doar o blândă desfătare a privirii, o fereastră care să ne arate rădăcinile, să ne reamintească de unde venim pentru a ști mai bine cine suntem și poate, să ne arate o cale…o altfel de cale. Recent, doi elevi din elita tinerei generații de la Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu, au venit cu propunerea de a construi o platformă în care să fie expusă o parte din activitatea paginii de socializare a “Târgu-Jiului-de-Odinioară”,  spre a-i spori astfel vizibilitatea. Daniel Bârsan și Alexandra Popescu sunt cei doi tineri care au renunțat benevol la o bună parte din timpul lor liber, au dorit  să facă ceva pentru Târgu Jiu, pentru Gorj, și au considerat că aceste mărturii ale trecutului merită o mai bună vizibilitate. Rodul colaborării celor doi tineri cu Ion Țârlea poate fi vizualizat pe platforma www.targujiuodinioara.ro .

Articole similare

Back to top button