Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Valoarea unui punct de pensie în 2023 și alte modificări

Începând cu luna ianuarie a acestui an, punctul de pensie a crescut de la valoarea inițială de 1586 lei la valoarea de 1785 lei. Indicele de corecție care se utilizează pentru stabilirea cuantumului pensiei rămâne la valoarea de 1,41. Indemnizația socială pentru pensionari a crescut și ea de la 1000 lei la 1125 lei.

În ceea ce privește indemnizația pentru însoțitorul unui pensionar aflat în invaliditate, încadrat în gradul 1 de invaliditate, aceasta crește la 1428 lei. Vasiliana Mircea-Dafinescu, directorul Casei Județene de Pensii Gorj, vine cu precizarea că pentru contractele de asigurare socială ce au fost încheiate în baza legii 263/2010 privind sistemul unitar de Pensii Publice, nivelul minim al venitului lunar asigurat este de 3000 lei, iar cuantumul contribuției de asigurări sociale este de 750 lei. În ceea ce privește ajutorul de deces, valoarea sa este de 6789 lei în cazul decesului unui asigurat sau pensionar și de 3395 lei în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului.

Articole similare

Back to top button