Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Ce măsuri se vor lua în urma tragediei de la Cariera Jilț Sud

Dezastru de proporții în mineritul din Oltenia. Așa se descrie ziua de ieri când 3 salariați ai Complexului Energetic Oltenia în vârstă de 29, 38, respectiv 48 de ani și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți ca urmare a răsturnării tanchetei ce îi transporta în carieră. Rudele și apropiații victimelor au fost prezenți la platforma betonată a Carierei Jilț Sud din Mătăsari, unde muncitorii au fost aduși pentru a putea fi preluați de ambulanțele și elicopterele SMURD. Oamenii au fost devastați în urma tragicului eveniment, drept dovadă și reacția dură a fratelui celui ce a și-a pierdut viața în Cariera Jilț Sud.

Directorul CEO, Daniel Burlan, se declară a fi devastat de această situație. Acesta afirmă că pe durata șederii sale în această companie, un asemenea incident nu a avut vreodată loc.

Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a fost prezent în Gorj în urma tragediei din CEO, dispunând și anumite măsuri. În primă fază, Corpul de control al Ministerului Energiei va evalua securitatea muncii de la nivelul Complexului și a nivelului de respectare a procedurilor. De asemenea, a fost solicitată demiterea directorului sucursalei miniere, a directorului exploatării și a șefului carierei Jilț Sud.

Polițiștii au dispus transportarea la spital a conducătorului auto în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În momentul de față cercetările sunt continuate în baza unui dosar penal ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis, la rândul său, dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea tragediei. Reamintim că ieri la fața locului s-au deplasat doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă în vederea efectuării de cercetări.

Cu privire la tragedia din  Cariera Jilț Sud, Complexul Energetic Oltenia a transmis următorul comunicat:

In urma evenimentului care a avut loc in data de 17.01.2023, la Cariera Jilt Sud, Directoratul CE Oltenia a luat act de demisia domnului Gheorghescu Florentin Nicu din functia de director al Sucursalei Miniere si a decis numirea domnului Paraschivu Ion in aceasta functie.

Domnul Paraschivu Ion a detinut anterior functia de director Directia Tehnica,  director Directia Productie si director adj. Mecanic in cadrul Sucursalei Miniere, desfasurandu-si activitatea in cadrul sectorului minier incepand din anul 1990.

De asemenea, Directoratul CE Oltenia a decis schimbarea din functia de sef UMC Jilt a domnului  Dancau Doru si numirea domnului Vulpe Viorel pe aceasta functie, precum si schimbarea din functia de sef al Carierei Jilt Sud a domnului Grecu Sorin si numirea in aceasta functie a domnului Turtoi Tiberiu.

Domnul Vulpe Viorel a detinut functia de inginer sef Productie la Sucursala Miniera si, anterior, sef Unitate Minera Jilt Nord, iar domnul Turtoi Tiberiu a detinut functia de sef schimb Sector.”

Durerea provocată de moartea celor 3 angajați este una imensă. Sute de mesaje încărcate de durere curg de ieri pe rețelele de socializare. Așa arată și pagina lui Dragoș Pîrjol, tânărul în vârstă de 29 de ani ce a părăsit această lume într-un mod violent.

Dumnezeu sa te odihnească în pace…prieten drag!!!

Dumnezeu să aibă grijă de tine, prieten drag.. Nu te vom uita niciodată! Condoleante familiei !

“Ai lăsat în urmă un gol enorm și o durere nesfărșită. Sincere condoleanțe! Dumnezeu să te odihnească în pace prieten drag!”

Articole similare

Back to top button