Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Sancțiune de 12.000 lei pentru o măcelărie. Recomandări privind carnea de porc

11 amenzi ce însumează 64.500 lei au fost date de inspectorii DSVSA Gorj unor operatori economici din Fărcăşeşti, Motru, Peştişani, Samarineşti, Târgu-Jiu, Turburea şi Turcineşti în cursul săptămânii trecute. Cele mai mari valori ale acestor sancțiuni sunt reprezentate de amenzile pe care le-au încasat o  brutărie (10.000 lei) și o măcelărie (12.000 lei).

Perioada în care ne aflăm este caracterizată de sacrificarea suinelor în mediul rural, predominând preparatele din carne proaspătă de porc. Directorul DSVSA Gorj, Sorin Ștefănescu, recomandă ca înainte de a fi consumată carnea, aceasta trebuie testată în vederea depistării unei posibile infecții cu Trichinella. Aceasta este o boală care se produce prin consumul de carne parazitată, crudă sau insuficient preparată termic, care conține larve vii închistate de Trichinella. Simptomele infestării cu acest virus sunt caracterizate de greață, diaree, vărsături, oboseală și durere abdominală, până la febră ridicată, dureri de cap, frisoane, tuse, umflarea feței și a ochilor, conjunctivită, dureri de articulații și dureri musculare, precum și mâncărimi ale pielii.

Articole similare

Back to top button