Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

6 persoane munceau “la negru” la varianta ocolitoare a Târgu Jiului

6 angajatori din județul Gorj au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 411.500 lei de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Pentru aceștia 14 persoane prestau activitate fără a avea încheiat un contract de muncă. 6 dintre persoanele care munceau “la negru” lucrau la construcția variantei de ocolire a Municipiului Târgu-Jiu. Angajatorul, având sediul social în județul Ilfov, a fost sancționat pentru acest lucru cu suma de 120.000 lei. De asemenea, alți 2 angajatori din domeniul construcțiilor au fost sancționați cu suma de 80.000 lei întrucât au primit la muncă 4 persoane cărora nu le-au încheiat un contract de muncă. Angajatorii au fost depistați pe raza Municipiului Târgu-Jiu și a comunei Stejari.

În comuna Ionești un angajator din domeniul panificației a fost amendat cu 40.000 lei pentru două persoane pe care le primea la muncă fără contract, iar alți doi angajatori din Târgu Jiu și Tismana au fost sancționați cu aceeași sumă pentru cele două persoane care lucrau “la negru” în domeniul transporturilor.

În această perioadă a avut loc și o campanie privind respectarea de către transportatorii a încheierii de contracte de muncă, a timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili), a legislației și a directivelor europene ce vizează detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaționale. Pentru neregulile constatate au fost aplicate amenzi în sumă de 44.000 lei.

Articole similare

Back to top button