Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

USR – proiect de lege a independenței energetice

În conferința de presă care a avut loc astăzi, deputatul USR Gorj, Radu Miruță, a comentat decizia Guvernului, adoptată și de Parlamentul României de închidere a mineritului și a termocentralelor din județ. Deputatului i se pare o absurditate ca această închidere să fie aprobată, atâta timp cât nu s-a discutat despre punerea în loc a ceva ce poate asigura eficiența sistemului energetic.

În acest sens, Miruță a depus la Parlament legea responsabilității în energie, prin care nu se vor putea scoate din sistemul energetic capacități de producție pe bază de cărbune înainte ca alte surse de energie să le ia locul, producând aceeași cantitate de energie electrică.

Deputatul USR Gorj declară că nimeni și nimic nu interzic României să pună înainte ceva în locul capacităților retrase, mai ales că există o serie de fonduri pentru astfel de proiecte. Utilizarea energiei pe bază de cărbune, însă, este una dintre puținele soluții raționale și pragmatice pentru România în contextul energetic internațional.

Articole similare

Back to top button