ActualitateSliderSocial

10 trasee montane reamenajate de salvamontiștii gorjeni

Salvamontiștii gorjeni, în colaborare cu iubitori ai muntelui si ai activității Salvamont au derulat în ultima perioadă o serie de activități de amenajare a traseelor turistice și a marcajelor acestora în toate masivele montane din județul nostru.

Astfel în masivul Parâng și Căpățânei au fost revizuite 5 trasee turistice montane, în masivul Vâlcan 3 trasee iar în masivele Mehedinți și Godeanu câte un traseu. Pe toate aceste trasee au fost amplasați stâlpi de marcaj cu săgeți indicatoare, plăcuțe cu semne de marcaj și panouri informative cu telefoanele pentru informații turistice montane si alarmare a echipelor Salvamont. Proiectul a fost cofinanțat din bugetul Județului Gorj pe anul 2022, după cum a declarat directorul Salvamont, Sabin Cornoiu.

Profitând de vremea încă bună de la munte, salvamontiștii gorjeni vor continua revizuirea traseelor turistice, vor amplasa panouri de avertizare în principalele zone cu pericol de avalanșă, apoi, împreună cu administratorii pârtiilor de practicare a sporturilor de iarnă din Rânca,  se vor implica în stabilirea elementelor de siguranță necesare acestora.

Articole similare

Back to top button