Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

84 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”

Asociația culturală Tătărescu, Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” și OFA UGIR Gorj a organizat astăzi un eveniment inedit, eveniment ce s-a desfășurat în Parcul Coloanei fără Sfârșit, cu ocazia împlinirii a 84 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, realizat de Constantin Brâncuși la Târgu-Jiu. Expoziția de fotografie documentară și de arhivă „Ștefan Georgescu Gorjan, constructorul Coloanei fără Sfârșit” este un omagiu adus lui Constantin Brâncuși, cu ocazia împlinirii a 84 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” și un semn de adânca prețuire pentru Stefan Georgescu Gorjan, constructorul Coloanei fără Sfârșit, au declarat organizatorii evenimentului.

Expoziția de fotografie documentară și de arhivă cuprinde 21 de fotografii ce fac parte din Arhiva Familiei Gorjan și surprinde în principal momente din timpul ridicării Coloanei fără Sfârșit, din anii 1937-1938. Proiectul este realizat cu sprijinul doamnei Sorana Georgescu Gorjan, personalitate marcantă în cercetarea operei brâncușiene, dar și fiica inginerului Ștefan Georgescu-Gorjan, cel care a făcut posibilă punerea în operă a Coloanei fără Sfârșit la Târgu-Jiu.

Articole similare

Back to top button