ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

Vernisarea expoziției de caricatură “Niște Olteni”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj  invită cetățenii vineri, 21 octombrie, începând cu ora 11:00, la vernisarea expoziției de caricatură “Niște Olteni”.

Expoziția face parte din ediția a XXX-a a Festivalului de Umor Ion Cănăvoiu, festival organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Runcu, Cenaclul „Hohote” Târgu Jiu în perioada 20-23 octombrie.

Caricatura este împletită cu epigrama, în acest sens, Grigore Haidău a tipărit albumul „Se plimbă toamna prin grădini” şi a realizat o antologie a epigramiştilor târgujieni. Expoziția de caricatură, „Niște Olteni”, semnată de Grigore Haidău, face parte din Festivalul de Umor “Ion Cănăvoiu”. Ion Cănăvoiu s-a stins din viață la 22 octombrie 1992, la Târgu Jiu. Un an mai târziu, în amintirea lui a fost organizată prima ediție a Zilelor Ion Cănăvoiu” la inițiativa lui Ion Cepoi, iar din 1994, la inițiativa lui Viorel Gârbaciu manifestarea s-a numit Festivalul Național de Umor „Ion Cănăvoiu“, cuprinzând mai multe secțiuni.

Articole similare

Back to top button