Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Când se trece la ora de iarnă?

Ora de iarnă 2022 este practica de a da ceasul înapoi cu o oră. În timp ce ora de vară se aplică pe scară largă, utilizarea orei de iarnă este din ce în ce mai rară. Odată cu trecerea la ora de iarnă, vom dormi mai mult.

Revenirea la ora de iarnă se va face la data de 30 octombrie, duminică, atunci când ora 04:00 va deveni ora 03:00. Așadar, noaptea devine mai lungă. Acest lucru înseamnă mai exact, că ziua de 30 octombrie va avea 25 de ore și nu 24, așa cum se întâmplă în mod normal.

Pentru a-și aminti în ce direcție să își regleze ceasurile, oamenii folosesc adesea expresia „primăvară înainte, toamnă înapoi”. De obicei, schimbarea orei și trecerea la iarnă se face după echinocțiul de toamnă, atunci când soarele traversează Ecuatorul ceresc și ajunge în Emisfera Sudică. Echinocțiul de toamnă a avut loc pe data de 22 septembrie. Totodată, schimbarea orei are loc de două ori pe an, în martie și în octombrie. În luna martie se trece la ora de vară, iar ceasul se dă cu o oră înainte.

Cum ne poate afecta schimbarea orei în 2022? Specialiștii consideră că o persoană are nevoie de una sau două săptămâni de la momentul modificării orei până când organismul uman se obișnuiește cu noul fus orar. Tot aceștia mai spun că trecerea la ora de iarnă poate avea efecte negative asupra sănătății organismului. Se pare că persoanele în vârstă și copiii sunt cele două categorii afectate.

De asemenea, medicii mai precizează că pentru a trece mai ușor de noua schimbare a fusului orar, trebuie sa reduci consumul de stimulente, precum cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante. Deși sunt puțini care cunosc acest lucru, medicii susțin că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul. Însă, nu toți oamenii au parte de schimbările acestea. Unii nu au părut afectați de-a lungul timpului.

Articole similare

Back to top button