Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

5 Octombrie – Ziua Mondială a Educației

Începând cu anul 1994, Ziua Mondială a Educației este sărbătorită în fiecare an în data de 5 octombrie. A fost desemnată de UNESCO și marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor”, recomandare ce constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală.

Ziua Mondială a Educației are ca scop sensibilizarea cu privire la importanța rolului jucat de profesorii din întreaga lume. Aceștia își dedică viața, adesea pentru un salariu foarte mic, pentru a avea un impact asupra modului în care copiii învață, cresc și se transformă în adulți.

Responsabilitatea de a educa generațiile viitoare nu este deloc ușoară, așa că Ziua Mondială Educației este o oportunitate excelentă pentru a arata puțină recunoștință pentru acești oameni dedicați și importanți din viețile noastre.

Cu ocazia acestei zile, Inspectoratul Școlar Județean Gorj a postat un mesaj prin care le urează la mulți ani tuturor cadrelor didactice:

“Astăzi este Ziua Mondială a Educației. Astăzi îi sărbătorim pe toți cei care educă sufletul și mintea celor tineri. Se spune că ,,Un copil, o carte, un creion și un profesor pot schimba lumea.” (Malala Yousafzai) O pot schimba în bine, mai mult decât oricare altă revoluție. Munca fiecărui profesor este o investiție neprețuită în viitorul fiecărui copil, în viitorul întregii societăți, care este datoare să prețuiască educația. Indiferent de vârstă, cu toții ne dorim aceleași lucruri de la viață: educație, respect, curaj. De Ziua Educației, La mulți ani tuturor celor care dăruiesc cea mai mare parte a timpului lor elevilor, acelora pentru care să fii profesor nu este o meserie, ci singurul mod de viață! La mulți ani, stimați colegi!”

Articole similare

Back to top button