Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Angajatorii riscă sancțiuni pentru întârzierea salariilor

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 22.08-09.09.2022 un număr de 61 controale, din care 33 au avut ca obiect verificarea respectării legislației în domeniul relațiilor de muncă, iar 28 în cel al securității și sănătății în muncă.

Astfel, în urma acestor controale au fost constatate anumite deficiențe pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

De asemenea, inspectorii de muncă au urmărit verificarea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare, respectiv: modul de cunoaștere, implementare și respectare a noilor prevederi legislative, modul de realizare a măsurilor dispuse în controalele anterioare, precum și respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.

Mai mult, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj atrage atenția asupra faptului că  întârzierea plății salariului de către angajator, cu mai mult de o lună de la data de plată a acestuia către angajat se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul, cu excepția situației în care angajatorul se află sub incidența Legii numărul 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările si completările ulterioare, a transmis George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Articole similare

Back to top button