Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Un nou val de proteste în rândul minerilor

În decursul zilei de astăzi, în jur de 100 de angajați ai CE Oltenia au protestat în fața hotelului unde sunt cazați reprezentanți ai organizațiilor de mediu care au inițiat procesul în urma căruia, Cariera Roșia are activitatea suspendată. Reprezentanții de la Bankwhatch au organizat o întâlnire cu presa în incinta Hotelului Anna, aceștia evitând să se întâlnească cu angajații CEO.

Protestul a fost unul spontan, în fruntea acestuia aflându-se președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe. Acesta susține că, prin închidere carierelor, cei de la Bankwhach vor îngropa sistemul energetic românesc și vor distruge viața cetățenilor din județ.

Acesta ii acuză pe cei de la Bankwhatch și de faptul că au blocat activitățile extindere și de funcționare a carierelor, deși cărbune este suficient.

Ținând cont de criza energetică de la momentul actual, Căldărușe a precizat că nicio persoană nu își dorește închiderea capacităților de producție, însă se trăiește cu teama că nu se va mai avea acces la cea mai importanta sursa de energia.

Nicolae Ivăniși, prezent de asemenea în fața hotelului, susține că acest protest este unul justificat și îi numește pe liderii ONG-ului Bankwhatch drept principalii vinovați de închiderea hidrocentralelor de pe Jiu, și, recent, de închiderea Carierei Roșia.

Nelipsit la protest a fost și Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, care și-a exprimat nemulțumirile.

Articole similare

Back to top button