ActualitateSliderSocialUltima ora

“Superman e printre noi!”

Asociația pentru Democrație Educație Respect organizează în perioada 01.06 – 30.10.2022 proiectul Superman e printre noi! care îşi propune să organizeze 10 seminare interactive împotriva bullyingului în judeţul Gorj, pentru elevi. Acest proiect este finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

Scopul proiectului este de a capacita tinerii în a se implica în prevenirea și combaterea fenomenelor de alienare, bullying și manipulare.

Principalele obiective urmărite prin implementarea proiectului sunt: creșterea gradului de conștientizare a efectelor nocive ale bullying-ului; prevenirea și combaterea bullying-ului.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt minim 300 elevi și 20 cadre didactice de la școli din județul Gorj.

În perioada 01 iunie – 30 octombrie 2022, vor avea loc următoarele activități destinate grupului țintă:

  1. Seminarul interactiv “Eroul dintre noi!” ce se va desfășura în sălile de clasă ale școlilor;
  2. Elaborarea și distribuirea filmului educațional  „Superman e printre noi!” în cadrul seminarelor interactive, în mediul online și pe televiziunile locale.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultura. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Alte informaţii relevante sunt disponibile pe pagina Facebook a  Asociației pentru Democratie Educatie Respect în secțiunea Evenimente:  https://www.facebook.com/ADERTarguJiu

Articole similare

Back to top button