ActualitateSliderSocialUltima ora

Misiune specială pentru un ofițer jandarm din Târgu Jiu

Începând cu luna iunie, un ofițer jandarm – locotenentul colonel Fotescu Gabriel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj participă la o nouă provocare – o misiune în Republica Centrafricana din Africa, sub egida O.N.U.

Ofițerul deține experiență în misiuni internaționale, participând în perioada 2015-2017 la misiuni în Republica Mali. Totodată în anul 2021 a îndeplinit și funcția de comandant al Cursului Superior Internațional care a fost organizat de Jandarmeria Română la Școala de Aplicație pentru Ofițeri a Jandarmeriei Române integrând ofițeri din nouă țări de pe patru continente.

Noua misiune denumită MINUSCA (Misiunea Multidimensională Integrată de Stabilizare a Națiunilor Unite în Republica Centrafricană) constă într-o operațiune de menținere a păcii. Misiunea îi va permite ofițerului să pună în practică experiența acumulată în decursul a peste 21 de ani de activitate în cadrul Jandarmeriei Române și să acumuleze și integreze modul cum se execută misiuni de către reprezentanții altor state O.N.U.

Articole similare

Back to top button