Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

Festivalul Internațional de Literatură “Tudor Arghezi”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale sub patronajul Consiliului Județean Gorj și Ministerului Culturii, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Romania, și în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural “Tudor Arghezi” Târgu Cărbunești, Mănăstirea Lainici organizează o nouă ediție a Festivalului Internațional de Literatură “Tudor Arghezi” în perioada 19 – 22 mai 2022.

Ajuns la cea de-a 42-a ediție, Festivalul omagiază pe cel care rămâne unul dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat literatura română de-a lungul timpului și își propune să contribuie la stimularea pe criterii valorice a scrisului românesc contemporan, precum și la cunoașterea și promovarea operei argheziene, în țară și peste hotare.

Festivalul, închinat împlinirii a 55 de ani de la intrarea în eternitate a Poetului de obârșie gorjenească, se adresează creatorilor de poezie si exegeților în arghezologie din țară și din comunitățile românești de peste granițe, cu preocupări în domeniu, precum și unor creatori de poezie, traducători și directori de editură și reviste din spațiul european.

Invitați la această ediție sunt mari personalități din Cernăuți, Ucraina, Canada, Serbia și Spania.

Vineri, 20 mai 2022 la sediul CJCPCT Gorj, începând cu ora 17.00 va avea loc vernisajul expoziției de manuscrise olograf ale unor mari scriitori români, lansarea albumului bilingv română-germană ,,Tudor Arghezi – 11 poezii” și lansarea revistei ,,Portal Măiastra”.

Sâmbătă, 21 mai 2022, începând cu ora 10.30, la Sala Maură a Palatului Administrativ al Județului Gorj au loc un podium poetic, lansări de reviste și cărți.

Duminică, 22 mai 2022, începând cu ora 10.00, la Târgu – Cărbunești va avea loc vizitarea Muzeului ,,Tudor Arghezi”, reinaugurarea imobilului Centrului Cultural ,,Tudor Arghezi” și Gala Laureaților ediției 2022 a Festivalului Internațional de Literatură “Tudor Arghezi”.

Articole similare

Back to top button