Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Comasarea liceelor tehnologice văzută din două perspective diferite

Subiectul comasării celor 5 licee tehnologice din municipiul Târgu Jiu se află în atenția tuturor și este un subiect destul de sensibil. Decizia de a reorganiza aceste unități de învățământ nu este altceva decât o respectare din partea Inspectoratului Școlar Județean a ordinului de ministru, hotărârea finală fiind luată de către Agenția Română pentru Asigurarea Calității în învățământul Preuniversitar.

În urma discuției de săptămâna trecută dintre cadrele didactice ale acestor licee și ISJ, Dana Constantinescu, Inspectorul Școlar General, a explicat ce anume urmează să se întâmple și care este scopul acestei reorganizări. Nu s-a ajuns la un numitor comun întrucât părerile și variantele profesorilor erau subiective, declară Dana Constantinescu, și nu corespundeau realității

Hotărârea cu privire la reorganizarea acestor licee va fi anunțată la finalul lunii mai.

Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susține că la momentul actual există două puncte de vedere diferite. Acesta susține că părerea autorităților locale coincide cu cea a reprezentanților unităților de învățământ ce se doresc a fi comasate, sperând până în ultima clipă ca această reorganizare să nu aibă loc.

Romanescu declară că orice societate are nevoie de personal calificat în domeniile tehnologice și acesta reprezintă unul din argumentele ce stă la baza dorinței de a păstra respectivele licee în forma actuală.

În continuare, Dana Constantinescu, oferă garanția că în urma acestei reorganizări, dacă va avea loc această reorganizare, niciun cadru didactic ce își desfășoară activitatea într-unul din aceste licee nu va fi defavorizat de numărul de ore sau de încadrare.

Articole similare

Back to top button