Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Revoltă în PNL

Surse din interiorul PNL au declarat că 40 de lideri liberali au semnat o scrisoare prin care intenționează să-i ceară lui Florin Cîțu să demisioneze din funcția de președinte al PNL.

Pe surse se vorbește că revolta ar fi pornit din sudul țării și că ar fi condusă de vicepreședintele Iulian Dumitrescu care a avut și ideea unei scrisori în care toți liderii de organizații să-i ceară demisia lui Florin Cîțu din fruntea partidului.

Alături de acesta s-au poziționat și o parte din prim – vicepreședinții partidului Lucian Bode și Rareș Bogdan.

În cazul în care acesta va refuza să demisioneze, se va încerca prin vot în forurile statutare ale partidului convocarea în luna aprilie a unui congres extraordinar.

Eurodeputatul Gheorghe Falcă spune că nu a semnat nimic în acest sens ba mai mult spune că nu este momentul unei astfel de acțiuni în interiorul partidului.

“Acum, eu cred că coaliția a reușit să treacă cu bine prin micile lor dispute. Încă în coaliție, partidele își anunță înainte obiectivele și apoi le discută în coaliție. Dacă ar trebui să modificăm ceva, ar trebui să modificăm procedura de lucru în coaliție, adică să se î

ntâlnească întâi coaliția luni dimineață și apoi partidele. În momentul în care se întâlnesc prima dată partidele politice, ele fac declarații, își prezintă programele și apoi le dezbat în coaliție și atunci, normal, se văd diferențele.

Cred că în acest moment, noi avem o direcție bună, coaliția este apreciată la nivelul Bruxelles-ului. România este într-o apreciere totală pentru modul în care ne-am comportat cu refugiații. Din punct de vedere al securității naționale, o grupă de luptă se realizează încă în România. Extern, suntem foarte bine văzuți. Acum, intern, luptele interne atât în partide, cât și în coaliție pot să genereze astfel de evenimente.”

Întrebat dacă își dorește un congres extraordinar, eurodeputatul Gheorghe Falcă a fost destul de tranșant și a afirmat categoric că nu-și dorește un congres extraordinar în acest moment.

“Nu, evident, personal, nu-mi doresc un Congres extraordinar.

Nu, asta înseamnă că nu-mi doresc în acest moment să avem un Congres și eu cred că președintele partidului, cei patru prim-vicepreședinți dacă au ceva de spus, să spună în interior și să-și lămurească modul de lucru.”

Astfel, începând cu ora 17:00, are loc o întâlnire între liderii PNL, pentru a încerca o cale amiabilă de debarcare a președintelui Florin Cîțu.

Articole similare

Back to top button