Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Se reia lucrările la hidrocentralele de pe Jiu și Mureș!

Ieri, Camera Deputaților a aprobat un proiect de lege prin care se permite finalizarea lucrărilor la hidrocentralele abandonate din România. Astfel, pe râurile Jiu și Mureș, vor fi finalizate hidrocentralele în care Statul Român a investit peste 300 milioane de euro.

Președintele PSD Mihai Weber, a declarat că acest proiect de lege este foarte important pentru siguranța energetică a României.

“LUCRĂRILE abandonate la hidrocentralele din România vor fi RELUATE!

Plenul Camerei Deputaților a APROBAT, astăzi ( nr. ieri ), un proiect de lege extrem de IMPORTANT pentru SIGURANȚA ENERGETICĂ a României, inițiat de parlamentarii PSD, care va permite FINALIZAREA lucrărilor la hidrocentralele abandonate din România.

Cele mai importante obiective sunt cele de pe răurile Jiu și Mureș, în care Statul Român a investit deja peste 300 de milioane de euro. Este vorba despre amenajarea hidroenergetică Bumbești-Dumitra-Livezeni, de pe râul Jiu, începută în anul 2004 și finalizată în proporție de peste 90% și proiectul hidroenergetic de la Răstolița, pe râul Mureș, început în 1989, finalizat, de asemenea, în procent de peste 90 %.”, a scris Mihai Weber pe pagina sa de socializare.

Mihai Weber mai spune că este important ca noi să profităm de aceste alternative care sunt relativ ușor de implementat și care-și vor dovedi eficiența în această criză energetică.

Și fostul Secretar de Stat din Energie, Andrei Maioreanu, a spus că acestea sunt niște investiții foarte importante pentru Sistemul Energetic din România și că pe lângă finalizarea invetițiilor în hidrocentralele de pe Jiu și Mureș este foarte important ca România să legifereze Strategia Energetică corelată cu Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice ( PNIESC ).

Într-un interviu realizat ieri cu Andrei Maioreanu, am aflat și care este rolul cărbunelui în strategia pe care a lăsat-o la ministerul Energiei, strategie care așteaptă să fie legiferată de actuala coaliție PSD-PNL-UDMR. Până-n 2038, cărbunele poate juca un rol important în siguranța Sistemului Energetic, spune Andrei Maioreanu.

Interviul cu Andrei Maioreanu, fost Secretar de Stat în Ministerul Energiei: AICI.

Articole similare

Back to top button