Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Rata șomajului în ușoară scădere în Gorj

În prezent, la nivelul județului Gorj se discută despre o rată șomajului de 3,02%, rată care este corespunzătoare unui număr de 4086 de șomeri, din care 1962 sunt femei. Numărul șomerilor indemnizați este de 1408 iar cel al șomerilor neindemnizați este de 2678. Această valoare a ratei șomajului este cu o valoare mai mică atât față de aceeași perioadă a anului trecut când aveam la sfârșitul lunii februarie 2021 5166 de șomeri și rata șomajului de 3,81%, cât și față de luna ianuarie a anului curent când a fost înregistrată o rată a șomajului de 3,14% corespunzătoare unui număr de 4256 de șomeri.

În ceea ce privește planul de formare profesională sunt organizate până în prezent 4 cursuri la care au fost cuprinse 103 persoane, 84 fiind șomeri indemnizați și 19 șomeri neindemnizați. Meseriile pentru care au fost organizate respectivele cursuri de formare sunt cele de instalator instalații tehnico-sanitare și gaze, operator introducere validare prelucrare date, contabil și administrator pensiune turistică. În perioada imediat următoare vor fi organizate cursuri pentru brutari, cameriste, confecționer asamblor articole textile, fierar betonist, lucrător în comerț la Motru, operator introducere validare prelucrare date tot la Motru și sudor la Târgu-Jiu și un curs de babysitter. Ceea ce este cel mai important este faptul că se regăsesc încadrate deja 73 de persoane, foști șomeri care după susținerea examenelor de absolvire a cursurilor de formare profesională s-au încadrat deja în în muncă. În ceea ce privește planul de ocupare au fost încadrate 1122 de persoane cu sprijinul angajatorilor, fiind încadrate 498 pe de persoane cu domiciliu în mediul urban și 624 de persoane cu domiciliu în mediul rural. De asemenea, au fost încheiate 955 de contracte de muncă pe perioadă nedeterminată și 167 de contracte de muncă pe perioadă determinată.

Articole similare

Back to top button