Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Viață cu picătura

În urma unui apel din partea unor oameni binevoitori, în trecerea noastră prin județ am poposit într-o comună, undeva în Gorj.

În satul Ciocadia al acestei comune aflăm o poveste emoționantă a unei familii numeroase, greu lovită de soartă. Atmosfera tristă și apăsătoare se resimte de îndată ce pășim în curtea acestei case. Cea care ne întâmpină este Lavina Negrescu, mamă a 7 copii, rămasă singură. Femeia care abia își stăpânește lacrimile, are brăzdată pe chip durerea pierderii soțului. Omul alături de care a trăit binele și răul s-a stins din viață, răpus de o boală care i-a curmat zilele și l-a trimis pe o cale fără de întoarcere. Resemnată și împăcată cu soarta, Lavinia povestește cum a dus o viață marcată de sărăcie, neajunsuri, chin și amărăciune, făcându-ne să ne întrebăm unde a greșit.

Soțul Laviniei era singura sursă de venit a acestei familii, care a lucrat așa cum a putut și atât cât i-a permis starea de sănătate pentru a hrăni cele 5 suflete alături de care el și soția sa locuiau. La doar 43 de ani, acesta a părăsit mult prea devreme lumea, lăsând în urmă cei 5 copii.

Situația financiară a familiei Negrescu este una precară, Lavinia încercând să asigure strictul necesar (hrană și lemne pentru încălzire) din alocațiile copiilor.

La înmormântare au contribuit vecinii cu suflet mare, profesorii de la școala din Bălcești și câteva rude.

Copiii răpuși de durerea pierderii tatălui încearcă să o ajute așa cum pot pe mama lor. Stând de vorbă cu aceștia, aflăm că tot ce își doresc în momentul de față este un trai decent, o căsuță cu mai mult de două camere și putere de la Dumnezeu pentru a reuși să depășească momentul.

Stăm de vorbă și cu vecinii și aflăm faptul că situația materială a acestei familii a fost din totdeauna nu foarte bună și chiar și aceștia fac un apel către oamenii cu suflet mare care îi pot ajuta pe orice cale.

De asemenea, primarul localității, Victor Geogia, și-a declarat sincerele condoleanțe, relatând cum a ajutat și va ajuta în continuare această familie nevoiașă, greu încercată de cruda soartă care le-a fost dată.

Povestea familiei Negrescu este una din multele povești triste  din România și stă în puterea noastră ca oameni să le întindem o mână de ajutor.

Articole similare

Back to top button