Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Dragobetele sărbătorit la Târgu-Jiu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” au sărbătorit împreună Dragobetele ieri, 24 februarie.

Evenimentul a fost deschis de către Ion Cepoi, managerul CJCPCT Gorj, printr-un moment poetic, urmat de Ansamblul din Padeș, „Roua Cloșani” care a prezentat un obicei specific Dragobetelui.

În continuare, Pompiliu Ciolacu, etnolog în cadrul CJCPCT Gorj a susținut un recital de poezie despre dragoste, urmând să urce pe scenă ansamblul “Privighetorile Gorjului” condus de profesorul Emilia Drăgotoiu Nanu.

Pe ordinea de zi a urmat un obicei pus în scenă de către Ansamblul Folcloric „Cheile Oltețului” din Polovragi, obicei care se practică în zona de sub munte între Sfântul “Toader” și Dragobete.  Coregraful centrului, Andreea David este cea care a realizat scenariul acestui obicei numit “Văruțele”.

Seara s-a încheiat cu un spectacol de gală al Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Gorjului”.

Articole similare

Back to top button