ActualitateSliderSocialUltima ora

Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești se extinde

Târgu Cărbunești, sau Târgu Gilort cum se numea odinioară, este un oraș al județului Gorj format din localitatea componentă Târgu Cărbunești (reședința) și din satele Blahnița de Jos, Cărbunești-Sat, Cojani, Crețești, Curteana, Floreșteni, Măceșu, Pojogeni, Rogojeni și Ștefănești.

Acest oraș a trecut și trece printr-o serie de modificări, una dintre modificările importante și de actualitate fiind extinderea și modernizarea Spitalului de Urgență care “în ultimii doi ani a dus greul luptei cu această boală cumplită, Covid-19, care s-a abătut asupra noastră”, a declarat în cadrul interviului de astăzi primarul orașului Târgu Cărbunești, Dănuț Birău. Astfel, prin depunerea unei solicitări pe partea de infrastructură sanitară a fost obținută o finanțare de 5 milioane de euro, pe lângă cele 2 milioane necesare modernizării, extinderii și dotării ambulatoriului spitalului din Cărbunești.  În aceste zile la Compania Națională de Investiții se află în plină desfășurare licitația pentru extinderea și reabilitarea corpului C14, dorindu-se ca în acest an să fie depusă documentația ce va atrage fonduri pentru extinderea secțiilor de chirurgie și psihiatrie.

Ca o completare a spuselor edilului a venit astăzi și directorul Spitalului de Urgență din Târgu Cărbunești, Constantin Tîrziu. Acesta a oferit informații despre noul etaj care se află în plin proces de construcție, despre cabinetele care vor fi modernizate și restructurate și despre liftul ce se construiește în exteriorul spitalului.

Articole similare

Back to top button