Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

2909 absolvenți ai clasei a 8-a în 2022

Conform zicalei ”În toamnă se numără bobocii.”, noi am început numărătoarea mai devreme. Anul acesta, în perioada lunii iunie 2022, va absolvi clasa a 8-a un număr de 2909 elevi din județul Gorj.

Astfel, 2909 elevi vor reprezenta începând cu luna septembrie, lună aferentă deschiderii noului an școlar, noua generație de boboci care vor păși în clasa a 9-a a liceului pe care îl vor urma. Inspectoratul Școlar Județean Gorj a hotărât ca din toamnă să se formeze 116 clase dintre care un număr de 26 va reprezenta clasele de profesională, restul de 90 fiind clase de liceu cu învățământ la zi. Comparativ cu anul 2021, anul acesta sunt cu 600 de elevi mai mulți la numărătoarea absolvenților învățământului gimnazial.

Dacă până în prezent unitățile de învățământ se confruntau cu problema deficitului de elevi, anul acesta nu va mai fi vorba despre o asemenea situație dificilă, clasele putând fi formate cu lejeritate. Cu toate acestea, Inspectorul Școlar General, Dana Constantinescu, atrage atenția asupra faptului că în continuare nu există atât de mulți copii, ceea ce înseamnă că nu toate doleanțele unităților școlare vor putea fi îndeplinite în privința proiectului planului de școlarizare. Aceste afirmații sunt făcute în baza anumitor propuneri ale unor unități de învățământ, propuneri ce au depășit atât așteptările Inspectoratului, cât și realitatea numărului de copii din zona respectivă.

Articole similare

Back to top button