ActualitateSliderSocialUltima ora

Fără permis, pe drumurile publice.

Zilnic, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni pe raza județului Gorj, pentru a se asigura de respectarea legislației, în aceea ce privește circulația pe drumurile publice. În ultimele 24 de ore, s-au constatat 3 infracțiuni rutiere, două de conducere a unui autovehicul, fără a avea acest drept și una pentru conducere sub influența alcoolului.

Ieri, polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au fost sesizați de un bărbat, de 36 de ani, din comuna Urdari, cu privire la faptul că pe DJ 674 Urdari, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. 

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au identificat autoturismul unui tânăr, de 22 de ani și pe cel al unui bărbat, de 51 de ani, din comuna Urdari, care părăsise locul evenimentului rutier.

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul, de 51 de ani, avea permisul de conducere anulat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Tot ieri, polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au depistat în trafic un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 C – Zona Turistică Montană Rânca, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană având acest drept suspendat.

Și astăzi, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu au fost la datorie astfel că au depistat un bărbat, de 61 de ani, comuna Lelești, în timp ce conducea un autoturism pe contrasens, pe bulevardul Republicii, din localitate.

Întrucât testarea cu aparatul etilotest nu a fost posibilă din cauze de natură medicală, bărbatul a fost condus la spital, în vederea prelevării mostrelor biologice, unde personalul medical a confirmat faptul că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice. 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Articole similare

Back to top button