Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Gorjul, ultimul județ!

De curând, România, a sărbătorit 103 ani de la Marea Unire. Politicienii s-au întrecut în această perioadă în declarații pompoase.

Au ieșit cu mic, cu mare, în fața alegătorilor și au vorbit despre progres, dezvoltare, bunăstare și trai mai bun.

Că am devenit o țară de consum, se știe, că industria românească este la pământ se știe, că ne-am vândut resursele pe nimic, șpaga fiind de bază, iarăși se știe.

Potrivit datelor culese de cercetătorii IPSOS dintr-un sondaj realizat în perioada 23 aprilie – 7 mai 2021, politicienii sunt cel mai lipsit de încredere grup profesional din lume, bucurându-se de un nivel de încredere de doar 10 %.

De 1 decembrie, Ziarul Financiar, a propus un proiect special, hărțile de business ale României sau pozele României economice de astăzi, ilustrate grafic prin intermediul unor hărți.

Harta celor mai mari zece fabrici, arată cât de mult cântăresc investițiile în economia locală, cum orice proiect de producție schimbă dezvoltarea unei zone.

Dacă în urmă cu 10 ani, județul Alba „capitala” marii Uniri de la 1918, era un județ de pluton pe harta de business a României, iată că după investiția de 300 mil. euro a unui grup german într-o fabrică la Sebeș și ambiția unor antreprenori din industria alimentară, dar și din zona de producție, au transformat Alba într-un lider al industriei prelucrătoare din România. Acest model, Alba, ar putea fi un exemplu de dezvoltare în orice județ din România, dacă atragerea investitorilor ar fi o prioritate pentru administrațiile locale.

Sigur, noi găsim doar scuze, nu avem infrastructură, nu avem bani, nu ne permite cadrul legislativ să oferim mai multe facilități.

Scuze ale NEPUTINȚEI!

“Sunt şase judeţe în Ro­mâ­nia – Mehedinţi, Gorj, Te­leor­man, Giurgiu, Brăila şi Vaslui – unde lide­rul producţiei din judeţ are afaceri mai mici decât lo­c­ul zece din judeţul vecin. Iar mai de­parte, lipsa investi­ţi­ilor se vede în via­ţa oamenilor, în nivelul de trai, în de­popu­larea unor localităţi întregi din România.”, scrie Ziarul Financiar.

“Harta rezidenţială se suprapune per­fect hărţii celor mai mari fabrici, iar dezvoltarea în zona de real-estate a venit exact acolo unde în 30 de ani pu­terea de cumpărare şi nivelul de trai al oamenilor au crescut.

Doar 14 judeţe au crescut rezi­den­ţial în ultimele trei decenii, iar avans de peste 100%, ra­por­tând anul 2020 la 1990, s-a înre­gis­trat doar în şase judeţe – Braşov, Cluj, Cons­tanţa, Ilfov, Sibiu şi Timiş, la care se adaugă Bucureştiul.”

Gorjul, din păcate este ULTIMUL județ din România în care top 10 fabrici, au cifra de afaceri sub 1 mld lei.

De 30 de ani creionăm planuri de dezvoltare care nu se concretizează în niciun fel, de 30 ani cârpim drumurile lăsate “moștenire”, de 30 ani am dărâmat tot ce a fost productiv nepunând nimic în loc, de 30 ani s-au dat mai multe șpăgi decât banii care s-au dus în lucrări, de 30 ani, în fiecare campanie electorală ne mințim, ne mințim că va fi mai bine!

Acesta este rezultatul NEPUTINȚEI! Sau poate al NEȘTIINȚEI!

La mulți ani, România! La mulți ani, gorjeni!

Articole similare

Back to top button