SliderSocialUltima ora

Amendă pentru păsările moarte

Poluarea în Târgu Jiu este o problemă care nu pare să își găsească rezolvarea. Dacă mirosul provenit de la Groapa de Gunoi a fost înlăturat parțial după numeroase controale și sancțiuni, acum o altă societate dă bătăi de cap cetățenilor. Fermele de pui din Dănești poluează mediul înconjurător nu numai prin mirosul greu provenit de la dejecțiile păsărilor ci și cu cadavrele acestora.

Cel puțin asta reiese din fotografiile apărute în spațiul public, unde sute de păsări moarte sunt depozitate în condiții improprii pe amplasamentul fermei. Zeci de angajați s-au plâns de condițiile groaznice și de mirosul de nedescris, însă conducerea societății nu a luat atitudine.

Garda de Mediu în schimb, s-a autosesizat imediat după ce a văzut fotografiile și a mers în control aseară. La fața loclului comisarii au constatat că aspectele apărute în presă se confirmă. Astăzi s-au finalizat verificările și s-au constatat încălcări ale prevederilor autorizației integrate de mediu. Față de aceste aspecte operatorul economic responsabil de apariția acestor episoade de disconfort olfactiv, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 50 000 lei.

Localnicii au sesizat deseori Garda de Mediu pentru disconfortul olfactiv creat de fermele de pui, însă comisarii nu au identificat astfel de cazuri până acum. Însă, autoritățile spun că s-a stabilit un plan de măsuri care se află acum în desfășurare pentru înlăturarea mirosului groaznic de dejecții și nu numai.

Fermele de pui funcționează pe locul fostei Avicola de câțiva ani, iar societatea cu sediul-mamă în Vâlcea a fost înființată în anul 2008.

Articole similare

Back to top button