Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SliderSocialUltima ora

Minivacanța a scos șoferii băuți pe drumuri

Șapte șoferi au fost suprinși băuți la volan în minivacanța de Rusalii. Alcolemiile lor erau cuprinse între 0,49 și 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai grav este că unul dintre ei a fost și implicat într-un eveniment rutier din care a reultat chiar rănirea sa.

Duminică, polițiștii din Târgu cărbunești au fost sesizați de către un bărbat de 43 de ani cu privire la accidentul petrecut în Ștefănești. Mai multe echipaje s-au deplasat la fața locului și au constatat că cel care a alertat autoritățile fusese lovit de un autoturism carea ricoșat apoi într-un gard. Mașina acroșată se afla parcată pe sensul opus de mers, iar șoferul care s-a oprit în gard a și fost rănit în accident.

Testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar probele prelevate la spital vor stabili cu exactitate alcoolemia.

Șoferului băut i s-a întocmit dosar penal atât pentru vătămare corporală din culpă cât și pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Și la Tismana a fost depistat un șofer băut. Un bărbat de 41 de ani din Târgu Jiu a fost oprit de polițiști la Vânăta și testat cu aparatul etilotest. 0,69 mg/l avea bărbatul la momentul suflării în fiolă, însă a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge pentru verdictul final.

Tot polițiștii din Tismana au depistat un tânăr aflat la vârsta majoratului în timp ce conducea sub influența licorilor bahice. Băiatul a fost suprins pe drumul județean din Pocruia cu o alcoolemie de 0,49 la mie, iar acum așteaptă rezultatul probelor biologice de la spital.

Nici motrenii nu au fost prea cuminți. Un bărbat de 57 de ani a fost depistat conducând pe străzile din municipiu cu 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Câlnic, un alt bărbat de 35 de ani avea o alcoolmie de 0,66 la mie la testarea cu aparatul etilotest, în timp ce la Novaci, un bărbat de 64 de ani conducea în oraș cu 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Se pare că nu doar bărbații o comit! În Târgu Jiu, o tânără de numai 25 de ani a fost surprinsă pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu cu o concentrație de 0,53 mg/l la testarea cu aparatul etilotest.

Dacă ceilalți șoferi au mers cuminți la spital pentru prelevarea de probe biologice de sânge, tânăra din Târgu Jiu a refuzat cu desăvârșire să fie condusă la unitatea sanitară, așadar, pe lângă dosarul penal pentru conducere sub influența alcoolului, femeia s-a ales și cu infracțiunea de refuz de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

Chiar dacă alcoolul este una dintre principalele cauze ale accidentelor grave, se pare că unii șoferi nu vor să înțeleagă acest aspect și își pun în pericol atât viața lor, cum este cazul din Ștefănești, cât și pe a celorlalți participanți la trafic.

 

Articole similare

Back to top button