Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
PoliticaSliderUltima ora

Iordache…contra vântului

Discuțiile aprinse de la nivelul PNL au rezonanță și asupra filialei gorjene. Deși conducerea partidului a anunțat deja că îl susține pe Florin Cîțu la cârma formațiunii politice de la nivel central, se pare că Ion Iordache face notă discordantă, fiind probabil mai special decât ceilalți.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, senatorul gorjean se laudă cu susținerea lui Ludovic Orban pentru angajații CEO, iar ca spusele sale să fie credibile, s-a și pozat cu actualul șef al liberalilor. Ca și cum soarta salariaților companiei ar depinde de Orban, Iordache scrie „Dreptate pentru angajații CEO!” cu font îngroșat, să vadă toată lumea cât de justițiar este el.

Tot senatorul își însușește și meritele pentru „sprijinul” obținut de la Președintele Camerei Deputaților și chiar mai mult, susține că la ședința organizată la Prefectura Gorj a arătat că USR blochează proiectul și i-a „obligat” să îl pună pe ordinea de zi. Cu siguranță USR „s-a execuitat la ordinul lui Iordache”, deci și aici este tot meritul senatorului.

Drept răsplată pentru punerea pe ordinea de zi a proiectului de lege, Iordache i-a făcut campanie lui Claudiu Golu la Bumbești Pițic, fiind surprins alături de Irina Cojocaru, dar cu poza contracandidatului acesteia. Iordache a folosit probabil aceeași strategie ca în propria campanie, când mai mulți liberali au mers în teritoriu cu „icoana” senatorului, frumos înrămată, dar fără lacrimi făcătoare de minuni.

Mai departe, senatorul este și purtător de cuvânt al celor doi deputați PNL, susținând că „a purtat discuții și în interiorul echipei de la Gorj”, iar Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină vor vota această lege. Cei doi liberali au anunțat deja anterior că vor susține proiectul, însă se pare că Iordache este de părere că el i-a determinat pe cei doi să voteze „pentru”, probabil în aceeași idee ca și „obligarea” USR-ului.

Iordache își încheie „pledoaria” cu „certitudinea că legea va fi adoptată” și că știe care sunt condițiile de muncă din minerit, fiindcă a lucrat în domeniu. Cu toate acestea, nu cunoaștem prea mulți mineri care au o declarație de avere ce se întinde pe 12 pagini.

În replică, Gheorghe Pecingină „s-a pozat” cu Florin Cîțu și i-a răspuns senatorului indirect, prin mesajul „Nu am nevoie de întâlniri cu Orban pentru a susține Complexul Energetic Oltenia!”. Se pare că în urma unor alte discuții la care nu știm dacă au participat sau nu Iordache și Orban s-a decis ca votul pentru lege să fie unul liber, așadar „pilele” la Președintele Camerei Deputaților sunt practic, inutile.

Mai mult, Pecingină spune că salariații CEO nu au nevoie de „certitudini din partea unor oameni care nu au avut nicio treabă cu subiectul”. Așadar, în viziunea colegilor de partid, Iordache „e pe lângă” doleanțele minerilor, cu toate că se laudă că a lucrat în minerit.

Ca un sfat dat indirect, Pecingină susține că „Populismul exacerbat pe subiect nu poate aduce câștig de imagine decât pe perioadă scurtă”. Rămâne totuși de văzut dacă Iordache urmărește „câștigul de imagine” în scop personal, sau pentru binele Partidului Național Liberal.

Articole similare

Back to top button