Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SliderSocialUltima ora

Alocațiile, majorate în 2022

Nici in acest an copiii nu vor beneficia de majorarea alocatiilor. Abia in 2022 acestea vor creste, insa doar cu rata inflatiei. Decizia a fost luata in Comisia de Munca, iar cu banii primiti, copiii si-ar putea cumpăra în fiecare zi de scoala … o acadea, asta doar daca mai pun ceva maruntis din buzunar.  

Alocațiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei. Cel puțin asta s-a decis azi în Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor. Creșterea ar fi de puțin peste 10 lei.

Comisia de muncă a dat raport de adoptare în forma venită de la Senat a Ordonanţei de urgenţă nr. 123/2020 privind alocaţiile de stat pentru copii.

Preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Oana Ţoiu, a declarat că următoarea majorare a alocaţiilor va fi la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei.

Aceasta a mai spus că ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. De asemenea, proiectul fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022.

Alocațiile pentru copii ar fi trebuit să crească în cinci etape de valoare nominală egală. Cel puțin așa anunța, la începutul anului, Ministerul Finanțelor. Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar fi trebui majorate la 1 iulie cu 20%.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a precizat săptămâna trecută că singurul lucru cert este acela că alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2022, urmând ca celelalte posibile majorări să fie decise în funcţie de situaţia economică.

Se pare însă că nici măcar cu 20% nu vor crește în 2022, iar cu cei 10 lei, copiii vor avea în fiecare zi de școală aproape 50 de bani în plus. Adică nici măcar o acadea.

Articole similare

Back to top button